Receptas:
Biskvitas
4 baltymai (120g)
100 g cukraus pudros
100 g maltų riešutų (migdolų arba lazdynų)
150 g šokolado
Pertepimas:
100 g plakamosios grietinėlės
100 g sviesto
100 g smulkaus cukraus
3 tryniai
1 apelsino nutarkuota žievelė ir sultys
Papuošimas:
šokolado
šviežių mėtų lapelių
Biskvito gamyba. Įkaitinti orkaitę iki 170 laipsnių temp. Kol kais orkaitė pagaminkite biskvitą. Miltelinį cukrų persijoti. Susmulkinti 25 g šokolado. Baltymus paplakti. Plakant iš lėto supilti cukrų ir plakti iki standžių putų (kol baltymas laikysis ant plaktuvo šluotelės). Išplaktus baltymus sumaišyti su smulkintais riešutais ir šokoladu, maišyti palengva, neskubant. Tešlą sukrėsti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi. Kepti apie valandą kol medinis iešmelis bus sausas. Iškepusį išimti iš orkaitės ir ataušinti.
Apelsininis kremas. Sudėti sviestą, cukrų, apelsino žieveles ir sultis. Viską kaitinti ant vandens vonelės kol pasidarys vientisa masė. Po vieną trynį įleisti ir intensyviai maišyti, kad tryniai nesuvirtų. Viską kaitinti kol masė pasidarys tiršta (grietinės tirštumo).
Išplakti grietinėlę iki standžių putų. Tokį nedidelį kiekį geriausia plakti ranka, kad neperplakti. kai apelsininis kremas atvės padalinti jį i dvi dalis - vienas dalis apie 50 g, kita -viskas kas liko. 50 g kremo sumaišyti su grietinėle.
Torto surinkimas. Jeigu biskvitą kepėte tortinėje formoje, jį padalinkite i dvi dalis, kad gautųsi du lakštai. Jeigu kepėte stačiakampėje formoje išspauskite du apskritimus. Dedame vieną biskvito lapą ant jo visą paliktą apelsininį kremą. Ant viršaus vėl biskvitą ir grietinėlę sumaišytą su apelsininiu kremu. Grietinėlės galima šiek tiek palikti šonų aptepimui. Puošti galima šokoladu ir mėtos lapeliais arba kaip tik sugalvosite ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą