Naudojom:
8 kiaušinius
žiupsnelis druskos
3 šaukštai grietinės
Miltai
Kiaušinius su druska išplakti iki standžių putų. Tiek kiaušinių plakiau 10 min. Sudėti grietinę ir išmaišyti. Tada dėti miltus ir maišyti. Nežinau kiek miltų sunaudojom, nes nesvėrėm, bet manau, kad apie kilogramą. Miltų reikia dėti tiek kad tešla neliptų prie rankų. Mes bijojom pridėti per daug, tai kai jau buvo minkoma tešla, ją minkėm ant stalo. Stalą tepėm aliejumi, jei susiminkius aliejui tešla vis dar lipo prie rankų, dėjom dar miltų. Tešlą reikia labai gerai išminkyti, kuo geriau bus išminkyta, tuo daugiau bus pūslelių. Išminkytą tešlą padalinau i 5 dalis. Kiekvieną dalį reikia labai labai plonai iškočioti. Kočiojau perregimai. Tada supjaustom juostelėm. Patarčiau, visko iš karto nesupjaustyti, nes supjaustyta tešla susitraukia, taip lapeliai išeina storesni. Kuo plonesni bus lapeliai, tuo jie bus trapesni ir skanesni. Kepama gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Aš kočiojau ir pjausčiau, močiutė kepė. :) iškepa labai greitai.
Skruzdėlyno surinkimas
Pasigaminame medaus užpilą. Močiutė gamino taip: cukrų su vandeniu ištirpdė keptuvėje. Jį šiek tiek pakepino, sudėjo medų. Palaukė kol jis ištirpo ir viskas. Proporcijų nežinau, nes nieko nesvėrė, viską darė "iš akies". Man šis užpilas nelabai patiko, nes po keleto dienų jis susicukruoja ir labai nubėga nuo lapų į apačią. Kai darysiu namuose, pasiieškosiu kitokio recepto, kad tąsesnis būtų. Na kai jau užpilas padarytas, belieka viską surinkti. Dedame viena eilę iškeptų lapų, apipilame užpilu ir pabarstome aguonom. Vėl dedam eilę lapų, vėl pilam užpilą ir aguonas. Taip suformuojam smailėjantį bokštą. Jeigu užpilas pradeda kietėti, jį reikia pašildyti. Mes dar puošiam raudonų serbentų uogomis.
Gavosi 2,2 kg skruzdėlynas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą