Kai jau tortas buvo paruoštas, apsižiūrėjau kad neturiu grietinės, todėl glazūrą nusprendžiau pabandyti be jos.
Receptas:
125 g cukraus pudros
50 g nesaldžios kakavos
75 ml vandens
7 g želatinos
25 g sviesto
Želatiną užpilti vandeniu (maždaug keturiais šaukštais) ir palikti kad išbrinktų. Į nedidelį puodą sudėti c.pudrą, kakavą, vandenį. Gerai išmaišyti kad neliktų gumuliukų. Ant nedidelės ugnies pamaišant užvirinti. Nukelti ir sudėti išbrinkintą želatiną. Gerai išmaišyti. Palikti, kad atvėstų iki 40 laipsnių, sudėti sviestą ir išmaišyti, kad ištirptų. Palaukti, kad atvėstų, tačiau neturi pradėti stingti, nes tada pasidengs nelygiai.
Tortą padėti ant grotelių, po apačia padėti indą į kuri nubėgs glazūra. Aš naudojau orkaitės groteles ir skardą. Aš pradėjau pilti per šiltą glazūrą ir torto grietinėle aptepti šonai pradėjo tirpti. Glazūrą pilti ant torto vidurio ir leisti jai bėgti ant torto šonų. Jeigu nelygiai pasidengia šonai, glazūrą pilti ant tortų šonų. Galima pasižiūrėti vaizdinės medžiagos YouTube.com - chocolate glaze. Man teko keletą kartų pakartoti glazūros pylimą, kol pasidengė aptirpę torto šonai.
Glazūruojant tortą, iki glazūros pylimo, reikia kad jis būtų kuo lygesnis. Maria rekomenduoja tortą su rinkinėti atvirkščiai., t.y. Pradėti tortą formuoti nuo viršaus, o po to jį apversti.
Pats glazūros skonis man nelabai patiko. Gana stipriai jautėsi kakava. Nors ant torto pylėsi labai lengvai ir dengėsi gražiai. Tortas pjovėsi lengvai, glazūra netrukdė ir po nakties šaldytuve vis dar blizgėjo gražiai. Dabar labai noriu išbandyti balto šokolado glazūrą. :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą