Receptas, skirta 26 cm tortinei:
350 g miltų
200g sviesto
1 kiaušinis
4 šaukštai cukraus
1/2 a.š. kepimo miltelių
sauja aguonų
4 dideli obuoliai
1 nedidelė cukinija (200g)
cinamono ir cukraus
Miltus sutrinti su sviestu, aš tarkuoju burokine tarka ir sumaigau su pirštais. Sudėti cukrų, kepimo miltelius ir aguonas. Viska sumaišyti. Įmušti kiaušinį ir išminkyti tešlą. Tešlą reikia suminkyti greitai, kad neištirptų sviestas. Jeigu namuose šilta, tešlą dėti į šaldytuvą.
Nupjauti cukinijos galus ir supjaustyti nedideliais šiaudeliais. Nulupti obuolius, išimti sėklas. Taip pat supjaustyti šiaudeliais (aš pjaustau su Alligator pjaustykle). Sudėti cukinijas ir obuolius i dubenį įberti gerą žiupsnį cinamono ir cukraus, viską išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Išimti tešlą iš šaldytuvo ir ja iškloti kepimo formą. Padaryti aukštesnius kraštelius, kad įdaras neišbėgtų. Sukrėsti obuolius ir cukinijas. Įdėti kepti. Kepti apie 45 min.
Nebūtina dėti aguonų. Jas galima keisti kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutais. Tik nepadauginkite, kad tešla suliptų. Iš šios tešlos pagaminti ir šie pyragai.
Ačiū, Daiva, už šią lauktuvę!!!! Labai skanus ir gražus pyragas ;-)
AtsakytiPanaikinti