Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Drugeliai pievoje arba vyšnių ir rikotos tortas

Tortas labai paprastas, gaivus ir labai vasariškas. Biskvitą kepiau pagal nektarinų torto receptą, tik vietoj nektarinų dėjau gerą saują šaldytų vyšnių. Sugalvojau jas įdėti paskutinę minutę, todėl dėjau šaldytas. Biskvitas iškilo puikiai.



Bisvito receptą rasite čia

Pertepimas - kremas:
200 g plakamosos grietinėles
200 g rikotos surio
100g cukraus pudros
Sauja vyšnių

Grietinėlę išplakti su cukraus pudra. Kiekis nedidelis, todėl reikia žiūrėti, kad neperplakti. Sudėti rikotos sūrį ir gerai išmaišyti. Padalinti kremą į dvi dalis. Į vieną dalį sudėti vyšnias be kauliuku, jeigu šaldytos, geriau atšildyti ir nusunkti sultis. Jeigu dėsite su sultimis, gali būti per skystas kremas, tuomet reikės dėti želatinos. Jeigu trūksta kremui su vyšniomis saldumo, įdėti cukraus pudros.
Tortą sulaisčiau saldžiu sirupu su vyšnių sultimis.

Surinkimas
Biskvitą duoniniu peiliu perpjauti išilgai (padaryti du plonesnius biskvitus). Dėti vieną dalį biskvito į kepimo formą. Jį sulaistyti sirupu. Ant viršaus dėti kremą su vyšniomis. Dėti antrą dalį biskvito. Ant viršau sudėti kremą be vyšnių. Pora šaukštų kremo pasilikti šonams. Surinktą tortą dėti porai valandų į šaldytuvą. 
Sustingusi tortą išimti iš kepimo formos ir papuošti. Šį kartą puošiau karamelizuotomis migdolų plokštelėmis ir ažuriniais kepiniais.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą