Receptas skirtas 22 cm torto formai.
Reikės:
150 g sausainių, naudojau Selga
50 g tirpinto sviesto
1/4 a. š. malto imbiero
450 g kreminės varškės arba 600 g paprastos varškės
250 ml moliūgų tyrės
3 kiaušinių
150 g rudojo cukraus
1 a. š. cinamono
1 a. š. vanilės ekstrakto
1/2 a. š. malto imbiero
1/4 a. š. malto muskato
žiupsnelio druskos
250 ml grietinės
1 a. š. vanilės ekstrakto ar pastos
1 v. š. cukraus
Pirmiausia reikia pasiruošti moliūgų tyrę. Ją galima pasidaryti prieš keletą dienų ir laikyti sandariame inde šaldytuve. Moliūgą nuplauti, supjaustyti stambiomis riekėmis ir išimti sėklas. Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Moliūgo riekes sudėti į skarda ir dėti kepti apie 20 min., kol moliūgas suminkštės. Išimti moliūgą, palikti kol atvės. Jeigu skūra kieta, išimti moliūgo minkštimą ir sumalti maisto smaulikintuvu iki tyrės. Mano moliūgas buvo jaunas, todėl maliau su skūra. Galima moliūgų tyrę dėti į sietelį, kad nuvarvėtų skystimas. Sudėti į sandarų indą, laikyti šaldytuve.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C, naudoju apačios ir viršaus kaitinimą.
Sausainius sutrinti iki trupinių. Lengviausia trinti dideliame dubenyje su mėsos muštuku. Sviestą ištirpinti sudėti imbierą ir sumaišyti su trintais sausainiais. Sudėti sausainius į tortinę suspausti. Dėti kepti 8 min. Kai praeis laikas išimti.
Kol kepa sausainiai galima pasidaryti varškės įdarą. Varškę išplakti, ar per sietelį pertrinti, kad taptų puresne. Plakant palaipsniui sudėti cukrų ir po vieną sudėti kiaušinius. Išplakti iki vientisos masės. Į moliugų tyrę sudėti prieskonius ir druską, išmaišyti. Sudėti į varškės masę ir gerai išmaišyti.
Sukrėsti varškės masę an sausainių, išlyrinti paviršių. Dėti kepti 30 min. Orkaitės apačioje ant grotelių įdeti skardelę su vandeniu, kad kepant nesutrūkinėtų pyragas. Po 30 min. kaitrą sumažinti iki 160 C ir pyragą kepti dar 20 min.
Grietinę suplakti su cukrumi ir vanile.
Amt iškepto pyrago sudėti grietinę ir palikti kepti orkaitėje 15 min.
Iškepusį pyargą ataušinti ir 8 val. dėti į šaldytuvą.
Pyragas labai geras, nesaldus, drėgnas, sotus, jaučiasi prieskoniai. Valgiusieji gyrė, o aš Jums rekomenduoju pabandyti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą