Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. spalio 31 d., penktadienis

Moliūginiai vaiduokliai

Draugė Daiva pasiūlė pagaminti ką nors Helovynui "Šeimininkės" žurnaliukui. Pasukus galvą, paieškojus internete apsistojau ties receptu iš Sprinkle bakes tinklaraščio. Pyragėliai pagaminami labai greitai ir lengvai. Jeigu turite moliūgų rekomenduoju pabandyti.


Iš recepte nurodyto kiekio iškepiau apie 40 nedidelių pyragėlių. Kepiau kanelių kepimo formoje.


Reikės:
175 g moliūgo
220 g miltų
200 g cukraus
1 kaupinas a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
2 v. š. vanilės ekstrakto
60 g aliejaus
125 ml šalto vandens

100 g balto šokolado
50 g pieniško šokolado

Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Moliūgą trintuvu sutrinti iki piure.
Į plakimo dubenį sudėti visus ingredientus ir nedideliu greičiu plakti apie 5 min, arba kol viskas susijungs iki vientisos masės.
Supilstyti tešlą į kepimo formeles.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30  - 40 min., kol paruduos. Kepimo laikas taip pat priklauso nuo kepimo formos, jeigu ji žema, tuomet iškeps greičiau.
Išimti ir palikti kol atvės.

Ištirpdyti šokoladą. Pyragėlius pamirkyti baltame šokolade ir su pienišku š. padaryti akytes. Palikti kol šokoladas sustings.


Pyragėliai viduje drėgni ir minkšti. Nesaldūs, todėl šokoladinis glajus labai tinka.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą