Iš recepte nurodyto kiekio iškepiau apie 40 nedidelių pyragėlių. Kepiau kanelių kepimo formoje.
Reikės:
175 g moliūgo
220 g miltų
200 g cukraus
1 kaupinas a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
2 v. š. vanilės ekstrakto
60 g aliejaus
125 ml šalto vandens
100 g balto šokolado
50 g pieniško šokolado
Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Moliūgą trintuvu sutrinti iki piure.
Į plakimo dubenį sudėti visus ingredientus ir nedideliu greičiu plakti apie 5 min, arba kol viskas susijungs iki vientisos masės.
Supilstyti tešlą į kepimo formeles.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min., kol paruduos. Kepimo laikas taip pat priklauso nuo kepimo formos, jeigu ji žema, tuomet iškeps greičiau.
Išimti ir palikti kol atvės.
Ištirpdyti šokoladą. Pyragėlius pamirkyti baltame šokolade ir su pienišku š. padaryti akytes. Palikti kol šokoladas sustings.
220 g miltų
200 g cukraus
1 kaupinas a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
2 v. š. vanilės ekstrakto
60 g aliejaus
125 ml šalto vandens
100 g balto šokolado
50 g pieniško šokolado
Įkaitinti orkaitę iki 180 C.
Moliūgą trintuvu sutrinti iki piure.
Į plakimo dubenį sudėti visus ingredientus ir nedideliu greičiu plakti apie 5 min, arba kol viskas susijungs iki vientisos masės.
Supilstyti tešlą į kepimo formeles.
Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 30 - 40 min., kol paruduos. Kepimo laikas taip pat priklauso nuo kepimo formos, jeigu ji žema, tuomet iškeps greičiau.
Išimti ir palikti kol atvės.
Ištirpdyti šokoladą. Pyragėlius pamirkyti baltame šokolade ir su pienišku š. padaryti akytes. Palikti kol šokoladas sustings.
Pyragėliai viduje drėgni ir minkšti. Nesaldūs, todėl šokoladinis glajus labai tinka.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą