Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. kovo 15 d., šeštadienis

Sausainiai su šokolado gabaliukais

Kartais man taip būna, kad reikia čia ir dabar! Kai pagalvoju, net ne kartais, o labai dažnai. Reikėjo ir šių sausainių - čia ir dabar! Dar ryte, kai dariau rytinę kava, mintys sukosi tik apie šiuos sausainius, atrodo net jaučiau jų skonį burnoje... Paskaitinėjusi receptus, išsirinkau iš tinklaraščio "Skanios mintys". Sausainių gaminimo procesas lengvas ir greitas, o ilgiausia užtruko jų atšaldymas. Ir pagaliau įveikus visas kliūtis, prie popietinės kavos puodelio mėgavomės taip norėtais sausainiais...


Gavosi dvi pilnos orkaitės skardos sausainių.


Reikės:
200 g minkšto sviesto
180 g rudojo cukraus
2 kiaušinių
230 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
1/2 a. š. druskos
1/2 a. š. cinamono
200 g pieniško šokolado
100 g juodojo šokolado

Sviestą rankomis išsukti su cukrumi. Aš sviestą minutę pašildžiau mikrobangų krosnelėje. Į išsuktą sviestą sudėti kiaušinius ir su plakimo šluotele gerai išmaišyti/išplakti. Kepimo miltelius, miltus, druską, cinamoną sumaišyti ir sudėti į sviesto ir kiaušinių masę. Viską gerai išmaišyti.
Sukapoti šokoladą smulkiais gabaliukais ir įmaišyti į tešlą. Išmaišytą tešlą statyti pusvalandžiui į šaldytuvą. Pašaldyta sviestinė tešla ne taip stipriai bėga į šonus ir sausainiai lieka storesni.
Orkaitę įkaitinti iki 180 C temperatūros. 
Iš atšalusios tešlos padaryti pusės šaukšto dydžio sausainėlius. Aš juos formavau dviejų šaukštų pagalba. Galima tiesiog ant skardos sudėti po pusė šaukšto tešlos. Sausainiai kepdami pasileidžia į šonus, todėl skardoje juos reikia sudėlioti gana dideliais tarpais.
Kepiau abi skardas iš karto 10 min. orkaitės funkcija su ventiliatoriumi. Iškepusius sausainius išimti iš orkaitės ir palikti kad pilnai atvėstų. 


Sausainiai puikūs! Traškūs krašteliai ir minkštas vidus. Vos vos juntamas cinamono skonis susimaišęs su šokoladu. O visai atvėsę ir kiek pašaldyti su burnoje traškančiu šokoladu. Aš mažinau cukraus kiekį savajame recepte, todėl mūsų skoniui sausainiai gavosi idealaus saldumo. Valgant kartais liežuvis aptikdavo druskos gabalėlį, kuris sausainiams suteikė dar pikantiškesnį ir geresnį skonį.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą