Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. kovo 7 d., penktadienis

Vyniotinis su vaniliniu kremu

Kaip gera, kai išėjus į lauką užuodi, kad pavasaris jau čia pat, kad net pro mašinų gaudesį girdisi paukštelių balsai. Nors ir labai myliu žiemą, kiekvieno pavasario labai laukiu, kiekvieną kartą juo vis labiau džiaugiuosi... 


Reikės:
4 kiaušinio trynių
4 kiaušinių
200 g cukraus
170 g savikėlių miltų

Arba
6 kiaušinių
200 g cukraus
170 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių

400 ml plakamosios grietinėlės
200 g maskarponės varškės (nedidelis indelis)
200 g cukraus pudros
1/2 vanilės ankšties

Aviečių džemo


Vanilės ankštį perpjauti išilgai per pusę. Neaštriu peilio galu išbraukti sėklytes, viską sudėti į grietinėlę ir statyti į šaldytuvą.
Biskvitui ruošti surašiau du galimus ingredientų sąrašus, nes man reikėjo kitam kepiniui kiaušinio baltymų ir labai norėjau išbandyti savikėlius miltus. Nesvarbu kuriuos ingredientus pasirinksite, biskvito paruošimo būdas tas pats. 
Įkaitinti orkaitę iki 220 C temperatūros. 
Kiaušinius su cukrumi gerai išplakti mikseriu. Plakti apie 10 -  15 min, kol kiaušiniai suputos, padvigubės ir taps tiršti. Supilti miltus ir dar keletą min. paplakti, kol miltai gerai išsimaišys. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Į skardą supilti biskvito masę ir išlyginti. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę 8 min. Orkaitės f-iją naudojau - "viršaus ir apačios" kaitinimas. Stebėkite biskvitą, nes jis plonas ir labai greitai iškepa. Perkepti biskvito nereikia, nes po to jis sunkiau vyniosis į vyniotinį ir pliš jo galai. Iškepusį išimti iš orkaitės ir palikti atvėsti.
Kai biskvitas atvės galima padaryti kremą. Iš grietinėlės išimti vanilės ankštį. Supilti cukraus pudrą į grietinėlę ir paplakti kol šiek tiek sutirštės. Sudėti maskarponės kremą ir viską išplakti iki standžių putų.
Jeigu mėgstate šlapius biskvitus, sulaistykite juos cukraus sirupu ar uogų sultimis.
Ant biskvito užtepti aviečių džemą. Ant viršaus vanilinį kremą. Susukti vyniotinį ir dėti į šaldytuvą porai valandų, kad sustingtų. 
Papuošti galima cukraus pudra, ar tuo pačiu kremu, ar uogomis. Aš puošiau šokoladine glazūra, šokolado garbanomis ir šokolado antspaudais. 


Vyniotinis gavosi nepersaldus. Aviečių sėklytės traškėjo valgant. O kremas su lengvu vanilės skoniu, gavosi labai geras. Kadangi nelaisčiau biskvitų, jie mano skoniui, šiek tiek per sausi. 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą