Gausis nemaža krūva sausainių, konkretus jų kiekis priklausys nuo tešlos storumo.
Reikės:
280 g minkšto sviesto
190 g cukraus pudros
80 g migdolų riešutų arba 80 g migdolų riešutų miltų
Žiupsnelis druskos
3 kiaušinių
250 g miltų
250 g avižinių dribsnių
Papuošimui naudojau M&M ir Skitlles saldainius.
Migdolų riešutus sumaišyti su 90 g cukraus pudros ir sumalti iki miltų. Jeigu malsite vien migdolus, iš jų gausis ne miltai, o sviestas.
Avižių dribsnius sumalti iki miltų.
Sumaišyti avižų ir migdolų miltus, sudėti paprastus miltus ir druską.
Minkštą sviestą išsukti su 100 g cukraus pudros iki vientisos masės. Kiaušinius paplakti su šakute ir sumaišyti su sviestu iki vienalytės masės. Sujungti skystą ir miltų mases ir užminkyti tešlą. Jeigu tešla bus per skysta papildomai įdėti miltų (skystumas priklauso nuo kiaušinių dydžio). Tešla turi gautis ne per kieta, tokios konsistencijos kurią būtų galima kočioti. Tešlą padalinti į dvi dalis, sudėti į maistinę plėvelę, padaryti diską ir dėti valandai į šaldytuvą.
Įkaitinti orkaitę iki 200 C laipsnių.
Tešlą išimtą iš šaldytuvo, palikti 15 min. kambario temperatūroje. Iškočioti norimo storio tešlos lakštą ir išspausti sausainėlius. Galima daryti bet kokios formos sausainius, į juos įsmeigti pagaliukus ir papuošti saldainukais. Kepant sausainius su Skitlles saldainiais, šie išsileido ir išbėgo, pavirto į karamelę, labiau patiko su M&M saldainiais.
Kepti įkaitintoje orkaitėje kol paruduos, apie 15 - 20 min.
Sausainiai išėjo trapus, nesaldūs. Saldainiai, juos padarė spalvingais ir labai noriai valgomus mažųjų valgytojų. Valgant labiau jautėsi migdolų riešutai negu avižos.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą