Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. balandžio 25 d., penktadienis

Apelsininiai keksiukai

Pas mus namuose dažnai lieka iki galo nesuvalgyto jogurto. O paskutiniu metu, tik atidarius naują jogurto indelį, kuris nors iš vaikų persigalvoja ir nevalgo. Kai taip atsitinka, visada jogurtą sunaudoju kepdama keksiukus. Atradau, kad jogurtai su skoniu taip pat puikiai tinka kepiniams. 


Gavosi 24 keksiukai. Šį kartą kepiau kanelių kepimo formoje, jie gaunasi mažesni ir nereikia lukštenti popierėlių.


Reikės:
150 ml jogurto, tinka ir kefyras
150 ml aliejaus (naudojau rapsų)
3 kiaušinių
100 g cukraus
130 g pieniško šokolado, galima nedėti arba pakeisti keletu šaukštų kakavos
1 apelsino
300 g miltų
2 a. š. be kaupo kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos

Ištirpinti šokoladą.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Didesniame inde iki vienalytės masės sumaišyti aliejų, jogurtą, kiaušinius ir cukrų.
Nutarkuoti apelsino žievelę ir išspausti sultis.
Šokoladą, apelsinų žieveles ir sultis sudėti į kiaušinių ir jogurto masę. Viska išmaišyti. Supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Geriausia būtų miltus įsijoti, tuomet keksiukai būtų dar puresni. Užmaišyti tešlą.
Supilstyti paruoštą tešlą į kepimo formas ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 min.


Keksiukai purūs, drėgni. Jeigu mėgstate saldžius kepinius, tuomet reikėtų didinti cukraus kiekį, nes šie visai nesaldūs. Apelsinas jaučiasi valgant ir suteikia nedidelį kartumą. Man tokie keksiukai skanausi rytais su balta kava. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą