Gavosi 24 keksiukai. Šį kartą kepiau kanelių kepimo formoje, jie gaunasi mažesni ir nereikia lukštenti popierėlių.
Reikės:
150 ml jogurto, tinka ir kefyras
150 ml aliejaus (naudojau rapsų)
3 kiaušinių
100 g cukraus
130 g pieniško šokolado, galima nedėti arba pakeisti keletu šaukštų kakavos
1 apelsino
300 g miltų
2 a. š. be kaupo kepimo miltelių
Žiupsnelio druskos
Ištirpinti šokoladą.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Didesniame inde iki vienalytės masės sumaišyti aliejų, jogurtą, kiaušinius ir cukrų.
Nutarkuoti apelsino žievelę ir išspausti sultis.
Šokoladą, apelsinų žieveles ir sultis sudėti į kiaušinių ir jogurto masę. Viska išmaišyti. Supilti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Geriausia būtų miltus įsijoti, tuomet keksiukai būtų dar puresni. Užmaišyti tešlą.
Supilstyti paruoštą tešlą į kepimo formas ir kepti įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 min.
Keksiukai purūs, drėgni. Jeigu mėgstate saldžius kepinius, tuomet reikėtų didinti cukraus kiekį, nes šie visai nesaldūs. Apelsinas jaučiasi valgant ir suteikia nedidelį kartumą. Man tokie keksiukai skanausi rytais su balta kava.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą