Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. balandžio 23 d., trečiadienis

Saldainiai iš žirnių miltų

Žirninius saldainius labai tinka gaminti per vaikų pietų miegą. Juos gaminant nereikia jokių elektros prietaisų, galima dirbti tyliai ir neskubant..


Gavosi apie 35 stačiakampius saldainius.


Reikės:
175 g sviesto
200 g žirnių miltų
1 kaupinas šaukštas kokoso drožlių
1/2 a. š. kardamono
125 g cukraus pudros
100 g juodojo šokolado

Keptuvėje ištirpinti sviestą ir sudėti žirnių miltus. Nuolat maišant kepinti apie 10 - 15 min, kol pradės kvepėti riešutais.
Sudėti kokoso drožles ir kardamoną, išmaišyti ir dar keletą minučių pakaitinti.
Nukėlus nuo ugnies sudėti cukraus pudrą ir gerai išmaišyti. Mišinys taps panašus i chalvą.
Supilti mišinį ant kepimo popieriaus, išlyginti iki norimo storumo ir dėti į šaldytuvą kol sustings (apie valandą).
Ištirpinti šokoladą.
Supjaustyti sustingusius saldainius norima forma. 
Sudėti ant grotelių ir aplieti tirpintu šokoladu. Palikti kol sustings šokoladas.


Saldainiai turi lengvą karamelės skonį. Nėra labai saldūs. Kardamono beveik nesijaučia, todėl jeigu jį mėgstate dėkite daugiau. Kokoso taip pat norėtųsi daugiau. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą