Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. birželio 21 d., šeštadienis

Keksiukas su braške ir mascarponės kepure

Keksiukus kepam namuose gana dažnai. Ypatingai juos gaminti patinka vaikams. Nesvarbu, kad po jų gaminimo namai kaip po karo ir tenka paplušeti juos tvarkant. Visa tai atperka vaikų noras padėti, vaikų akys - kurios spindi mušant kiaušinius ar maišant miltus, o kur dar pabarstukų barstymas... Kai sutupę visi kartu žiūrim į kepančius keksiukus. O koks paskui su malonu juos ragaujam, dar karštus... 
Šitie keksiukai ne vaikų gaminti, bet receptas labai tiks ir vaikų gaminimui. Jis lengvas ir paprastas, viskas išmaišoma rankine šluotele. O jeigu dar pridėsite mėgstamų uogų, ar šokolado...


Receptas skirtas 24 keksiukams.


Reikės:
200 ml naturalaus jogurto
150 ml aliejaus, naudojau rapsų
250 g cukraus
3 kiaušiniai
320 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
24 braškės

500 g mascarponės sūrio
300 ml plakamosios grietinėlės
1/2 citrinos sulčių
5 v. š. cukraus pudros

Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Aliejų, jogurtą, kiaušinius ir cukrų sudėti į vieną indą ir rankine šluotele išsukti iki vientisos masės. Supilti miltus, kepimo miltelius ir druską į skystą masę ir viską išmaišyti. Maišyti kol neliks gumuliukų. Tešla turi gautis gana tiršta. 
Į keksiukų formą sudėti popierėlius ir į juos pridėti po šaukštą tešlos. Įdėti po braškę ir ją užpilti puse šaukšto tešlos.
Dėti kepti. Kepa apie 15 min., kol keksiukų viršus paruduoja. Iškepusius išimti iš orkaitės ir atvėsinti.
Mascarponės sūrį, cukraus pudrą ir citrinos sultis  išsukti iki vientisos masės. Supilti grietinėlę ir elektriniu mikseriu paplakti kol viskas susijungs į vientisą kremą. Kremas turi būti tirštas. Paragauti, jeigu norisi įdėti daugiau citrinos sulčių ar/ir c. pudros. 
Paruoštą kremą sudėti į konditerinį maišą ir dekoruoti keksiukus. Jeigu neturite konditerinio maišo, kremą ant keksiukų galima užtepti peiliu ar šaukštu. 
Aš papildomai keksiukus su mascarpone palaisčiau namine karamele ir papuošiau šokoladiniais pabarstukais. 


Jogurtiniai keksiukai gavosi purus, minkšti. Mascarponės kepurė keksiukus padarė nekasdieniškus, o šventiškus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą