Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. liepos 24 d., ketvirtadienis

Pavlovos tortas ir pirmasis gimtadienis

Du kartus per metus turim gimtadienių maratoną - žiemą ir vasarą. Šiemet, prie visų gimtadienių pridėjau dar vieną ir tyliai džiaugiausi, kad jau metai kaip rašau šį tinklaraštį. Kiekvieną kartą su džiugesiu skelbiu naują įrašą. Kiekvieną kartą maloniai nustembu pamačiusi apsilankiusiųjų skaičių. Kiekvieną kartą su smalsumu laukiu naujų komentarų. Ir vis dar labai kukliai ir tyliai sakau, kad rašau ir dalinuosi. Ačiū, kas skaitot, bandot, kritikuojat, giriat! 
Pirmojo gimtadienio proga dalinuosi labai paprastu ir vasarišku desertu - pavlovos tortu.


Kepiau labai didelį apskritimą, nes valgytojų žadėjo būti nemažai. Jūs galite kepti mažesnį ir storesnį morengo lakštą, arba net du.


Reikės:
4 kiaušinių baltymų
110 g cukraus
110 g c. pudros
1 nubraukto v. š. krakmolo, naudojau kukurūzų
1 v. š. acto

400 ml plakamosios grietinėlės
4 persikų
2 apelsinų

Baltymus geriausia plakti kambario temperatūros. Jeigu sugalvojote plakti baltymus, o jie ką tik ištraukti iš šaldytuvo, tuomet cielus kiaušinius keletui minučių pamerkite į karštą vandenį. 
Baltymus sudėti į plakimo dubenį. Plakti kol suputos, tuomet toliau plakant palaipsniui sudėti cukrų. Išplakti kol baltymai pradės blizgėti, laikyti savo formą ir neiškris iš apversto dubens. 
Persijoti c. pudrą su krakmolu ir įmaišyti į baltymus. Man šį kartą įsimaišė su gumuliukais, todėl aš dar keletą minučių plakiau su elektriniu plakikliu.
Supilti actą ir išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 140 C laipsnių.
Sudėti morengus ant kepimo popieriaus, suformuoti apskritimą. Dėti į orkaitę.
Kepti 20 min. 140 C temperatūroje, po to kaitinimą sumažinti iki 110 C ir kepti dar 40 min. Palikti kad morengas atvėstų orkaitėje.
Supjaustyti vaisius ir išmaišyti. Palikti pusvalandžiui kambario temp., kad išsiskirtų sultys.
Grietinėlę išplakti. Tik nedėkite cukraus, nes morengas turi užtektinai saldumo.
Pavlovą surinkti prieš valgant. Ant morengo sudėti grietinėlę ir vaisius. 


Antradienį šventėme vyresniojo sūnaus ketvirtąjį gimtadienį. Buvo smagi diena, skirta vaiko norams. Ir be abejo buvo užsakytas tortas su ekskavatoriumi. Nuotrauka su mano improvizacija pagal sūnaus norus.






Komentarų nėra:

Rašyti komentarą