Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. liepos 27 d., sekmadienis

Persikų ir varškės tortas

Vasara. Toks karštis, kad norisi tik gulėti po obelimi ir skaityti knyga. Tikiuosi tokia bus ateinanti savaite - kaime. O važiuojant į kaimą, jau tradicija tapo, vežuosi ir tortą. Šį kartą labai paprastą ir greitai padaromą. Vietoje persikų galima dėti bet kokius šviežius vaisius ar uogas, tik varškės skonį liks pasireguliuoti pagal norus.


Receptas skirtas 24 cm torto formai.


Reikės:
3 kiaušinių
150 g cukraus
50 ml aliejaus
180 g miltų
1.5 a. š. kepimo miltelių

1 kg kreminės varškės, naudojau kibirelį skirtą pyragams kepti
3 v. š. natūralaus jogurto
200 g c. pudros (galite kiekį didinti arba mažinti pagal savo skonį)
3 persikai

100 g migdolų riekelių
2 v. š. c. pudros
2 persikų

Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki baltumo. Plakiau apie 5 min. 
Supilti aliejų, išmaišyti.
Sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
Sukrėsti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. 
Kepti apie 35 min., kol ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
Išimti išorkaitės biskvitą ir apverstą palikti 5 min. Nuimti kepimo formą ir palikti biskvitą atvėsti.
Biskvitą supjaustyti į tris lakštus.
Varškę išmaišyti su jogurtu ir c. pudra. Atrodys skystoka, bet visas skystis susigers į biskvitus ir varškė vastovėjusi sutvirtės.
Persikus perpjauti, išimti kauliukus. Supjaustyti nedeliais gabaliukais.
Torto surinkimas. Aš surinkinėjau torto formoje. Dėti biskvitą ant jo varškės, persikų, varškės. Kartojama tas pats. Viršutiniam niskvito sluoksniui palikti šiek tiek varškės. Surinktą tortą dėti į šaldytuvą, geriausia per naktį. 
Papuošimui naudojau cukruotas migdolų riekeles. Į sausą keptuvę sudėti migdolus ir c. pudrą. Pakepinti kol pudra ištirps, o migdolai švelniai paruduos. Supilti į lekštę, kad atvėstų. 
Išimti tortą iš tortinės. Aplyginti kraštus ir aplipinti migdolais. Viršų papuošti pjaustytais riekelėmis persikais.


Tortas lengvas, gaivus, šlapias. Drėgmė iš pertepimo susigėrė, nereikia net sulaistyti. Tortas puikiai tiks vaikų šventei.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą