Receptas skirtas 24 cm torto formai.
Reikės:
3 kiaušinių
150 g cukraus
50 ml aliejaus
180 g miltų
1.5 a. š. kepimo miltelių
1 kg kreminės varškės, naudojau kibirelį skirtą pyragams kepti
3 v. š. natūralaus jogurto
200 g c. pudros (galite kiekį didinti arba mažinti pagal savo skonį)
3 persikai
100 g migdolų riekelių
2 v. š. c. pudros
2 persikų
Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Kiaušinius su cukrumi išplakti iki baltumo. Plakiau apie 5 min.
Supilti aliejų, išmaišyti.
Sudėti persijotus miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
Sukrėsti į kepimo formą, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi.
Kepti apie 35 min., kol ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.
Išimti išorkaitės biskvitą ir apverstą palikti 5 min. Nuimti kepimo formą ir palikti biskvitą atvėsti.
Biskvitą supjaustyti į tris lakštus.
Varškę išmaišyti su jogurtu ir c. pudra. Atrodys skystoka, bet visas skystis susigers į biskvitus ir varškė vastovėjusi sutvirtės.
Persikus perpjauti, išimti kauliukus. Supjaustyti nedeliais gabaliukais.
Torto surinkimas. Aš surinkinėjau torto formoje. Dėti biskvitą ant jo varškės, persikų, varškės. Kartojama tas pats. Viršutiniam niskvito sluoksniui palikti šiek tiek varškės. Surinktą tortą dėti į šaldytuvą, geriausia per naktį.
Papuošimui naudojau cukruotas migdolų riekeles. Į sausą keptuvę sudėti migdolus ir c. pudrą. Pakepinti kol pudra ištirps, o migdolai švelniai paruduos. Supilti į lekštę, kad atvėstų.
Išimti tortą iš tortinės. Aplyginti kraštus ir aplipinti migdolais. Viršų papuošti pjaustytais riekelėmis persikais.
Tortas lengvas, gaivus, šlapias. Drėgmė iš pertepimo susigėrė, nereikia net sulaistyti. Tortas puikiai tiks vaikų šventei.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą