Gavosi keturios nedidelės porcijos ir dvi apkepėlėms skirtos kepimo formos. Galima naudoti vieną didesnę kepimo formą. Vaisių ir obuolių kiekį taip pat galima koreguoti pagal save.
Reikės:
100 g rudojo cukraus, galima naudoti ir paprastą
40 g avižų dribsnių
100 g miltų
50 g migdolų riekelių
90 g sviesto
Obuolių
Persikų
Keletas šaukštų cukrus
Šaukštas cinamono
Visus sausus produktus sudėti į dubenį ir išmaišyti. Įtarkuoti sviestą ir viską sutrinti pirštais. Trinti tik kol neliks labai didelių sviesto gabalų, neperilgai, kad neištirptų sviestas. Turi gautis biri masė. Indą uždengti ir dėti į šaldytuvą.
Obuolius nuplauti, nulupti ir išimti sėklalizdžius. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Persikus padalinti į keturias dalis, išimti kauliuką ir supjaustyti. Įdėti cukraus ir cinamono, išmaišyti. Jeigu vaisiai rūgštūs įdėti daugiau cukraus.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C.
Į indelius sudėti vaisius ant viršaus uždėti trupinių.
Kepti 30 - 40 min, kol viršus paruduos.
Išimtus palikti apie 5-10 min ir tik tuomet valgyti.
Jeigu mėgstate obuolienes, ar šlapius vaisių pyragus - šis kepinys labai patiks. Apačioje suminkštėję vaisiai, o viršuje traški plutelė. Su ledų gabalėliu - tobula. O ir pagaminti užtrunka trumpai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą