Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. rugpjūčio 17 d., sekmadienis

Obuolių - persikų trupiniuotis

Pirmą kartą trupiniuotį kepiau prieš gerus metus. Tuomet jo receptu pasidalino konditerė Elžbieta. Šiemet sugalvojusi kepti šį skanėstą, niekur neradau recepto ir visai neprisiminiau proporcijų. Paieškojusi internete apsistojau ties Nidos receptais. Iš Nidos  receptų naudojau tik trupinių proporcijas, o visa kita dėjau ką turėjau. Į trupinius galima dėti ne tik miltus, bet ir riešutus, įvairių kruopų dribsnius, sėlenas. Jeigu naudojama bus ne tik miltai, tuomet reikia miltų kiekį mažinti proporcingai kitiems ingredientams. Nesunaudotus trupinius galima užšaldyti ir išsikepti kitą kartą. Na šis kepinys yra vis naujas eksperimentas. 


Gavosi keturios nedidelės porcijos ir dvi apkepėlėms skirtos kepimo formos. Galima naudoti vieną didesnę kepimo formą. Vaisių ir obuolių kiekį taip pat galima koreguoti pagal save. 


Reikės:
100 g rudojo cukraus, galima naudoti ir paprastą
40 g avižų dribsnių
100 g miltų
50 g migdolų riekelių
90 g sviesto

Obuolių
Persikų
Keletas šaukštų cukrus
Šaukštas cinamono

Visus sausus produktus sudėti į dubenį ir išmaišyti. Įtarkuoti sviestą ir viską sutrinti pirštais. Trinti tik kol neliks labai didelių sviesto gabalų, neperilgai, kad neištirptų sviestas. Turi gautis biri masė. Indą uždengti ir dėti į šaldytuvą. 
Obuolius nuplauti, nulupti ir išimti sėklalizdžius. Supjaustyti norimo dydžio gabaliukais. Persikus padalinti į keturias dalis, išimti kauliuką ir supjaustyti. Įdėti cukraus ir cinamono, išmaišyti. Jeigu vaisiai rūgštūs įdėti daugiau cukraus.
Įkaitinti orkaitę iki 190 C.
Į indelius sudėti vaisius ant viršaus uždėti trupinių.
Kepti 30 - 40 min, kol viršus paruduos.
Išimtus palikti apie 5-10 min ir tik tuomet valgyti.


Jeigu mėgstate obuolienes, ar šlapius vaisių pyragus - šis kepinys labai patiks. Apačioje suminkštėję vaisiai, o viršuje traški plutelė. Su ledų gabalėliu - tobula. O ir pagaminti užtrunka trumpai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą