Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. rugpjūčio 31 d., sekmadienis

Sausi naminiai pusryčiai su džiovintomis spanguolėmis (granola)

Kai pirmą kartą kepiau naminius sausus pusryčius, tuomet juos išdalinau. Nesusidraugavom... Praėjo keleri metai, kol vėl ryžausi daryti naminius dribsnius. Šį kartą pasiteisino visu šimtu procentų. Kepiau granolą jau ne vieną kartą ir suvalgom gana greitai. Patinka ir vaikams, ypač vyresnėliui, kuris iškepusius dribsnius valgo vienus. Na o skaniausi, ir dar vis nenusibodę, sausi pusryčiai su džiovintomis spanguolėmis.


Kiekis priklauso nuo Jūsų noro. Iš pradžių dariau nedideliais kiekiais, dabar juos padidinau. Receptui nieko nesvėriau, viską dėjau, kaip atrodė tuo metu. 


Reikės:
2 stiklinių grūdų dribsnių, naudoju avižas, penkių grūdų mišinį
1/2 stiklinės kokoso drožlių
Didelė sauja džiovintų spanguolių
Sauja moliūgų sėklų
Sauja migdolų riekelių, galima dėti bet kokius riešutus, juos sukapoti
Pora šaukštų sėmenų
Žiupsnelis druskos
1 šaukštas cinamono
4 šaukštai medaus
Apie 50 ml aliejaus, naudoju rapsų

Orkaitę įkaitinti iki 170 C.
Sausus ingredinetus sumaišyti. 
Medų, aliejų, cinamoną sudėti į vieną indelį. Pašildyti kol ištirps medus. 
Sumaišyti sausus ir šlapius produktus. Sausi produktai turi pasidengti medumi, tačiau išlikti birūs. 
Kepimo skardą iškloti popieriumi ir sudėti sumaišytus dribsnius. Paskirstyti po visą skardą. Dėti kepti. Kepti apie 30 min. Tačiau nereikia pamiršti pamaišyti. Dribsniai turi paruduoti, tačiau nesudegti. 


Mums skaniausi su vaisiais ir jogurtu. O fantazijai ir interpretacijai ribų nėra. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą