Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. rugpjūčio 15 d., penktadienis

Šokoladiniai avietiniai keksiukai

Kai šaldytuve netyčia aptinki pamirštas avietes, galvoje tik ir sukasi, ką iš jų iškepti. Kai mažyliai zuja aplink, norisi neskirti ruošimui daug laiko. Šį kartą recepto paieškojau interneto platybėse. Paskaitinėjusi, išsirinkau šį receptą.


Gavosi 18 vnt keksiukų. Gautųsi ir 24 vnt., tik tešlos reikėtų mažiau įdėti.


Reikės:
150 ml aliejaus
300 ml cukraus
2 kiaušinių
300 ml pieno
1 a. š. cinamono
750 ml miltų
1,5 a. š. kepimo miltelių
Keleto lašelių romo esencijos
Aviečių
Pora didelių šaukštų karčiojo šokolado


Orkaitę įkaitinti iki 180 C.
Aliejų, cukrų, cinamoną ir kiaušinius išmaišyti iki vientisos masės.
Supilti pieną ir romo esenciją - išmaišyti.
Sudėti miltus ir kepimo miltelius ir išmaišyti iki vientisos masės.
Suberti šokoladą - permaišyti.
Kepimo popierėlius sudėti į skardą. Dėti po šaukštą masės. Įdėti po tris avietes į kiekvieną keksiuką. Ant viršaus užpilti likusią masę.
Dėti 40 min kepti į įkaitusią orkaitę. Patikrinti mediniu iešmeliu, jeigu pagaliukas neaplipęs tešla - keksiukai iškepę.


Keksiukai gavosi nesaldūs su puikiu deriniu - avietės ir šokoladas. Paprasti greito ruošimo keksiukai, man asmeniškai labiau patinka keksiukai su jogurtu. Šiems trūko purumo. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą