Šiandien su Jumis noriu pasidalinti klasikiniu šokoladiniu ir naujai atrastu figų macaron's įdaru. Kaip iškepti macaron's jau esu rašiusi.
Šokoladinis įdaras:
200 g šokolado (juodojo ar pieniško)
100 g 35 %grietinėlės
20 g sviesto
Aš šokoladą, grietinėlę ir sviestą sudedu į dubenį. Tuomet jį dedu į verdančio vandens pripiltą indą ir palieku. Vis pamaišau kol šokoladas ir sviestas ištirpsta ir viskas susijungia į vieną masę. Dedu į šaldytuvą kol masė šiek tiek sustingsta, nebėga, tačiau minkšta. Prieš sutepant macaron's gerai šaukštu išsuku.
Figų įdaras:
100 g žalių figų be odelės
200 g baltojo šokolado
50 g 35% grietinėlės
Šokoladą, grietinėlę ir figas sudėti į dubenį. Statyti į didesnį dubenį su verdančiu vandeniu. Palikti kol šokoladas ištirps. Išmaišyti ir pertrinti trintuvu. Dėti į šaldytuvą, kol masė apstings ir nebėgs. Pertepti macaron's.
Abu įdarai skanūs. Man tikras atradimas, buvo figų. Pačios figos yra blankaus skonio, tačiau viską sujungus gaunasi labai skanu. Na o šokoladas yra klasika. Su kavos puodeliu tobulas desertas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą