Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. spalio 2 d., ketvirtadienis

Rugsėjo darbai

Rugsėjis buvo turiningas ir turtingas savo darbais. Abu vaikai išėjo į darželį. Namuose tapo tylu. Tikriausia turėčiau pakeisti tinklaraščio pavadinimą į "Kol vaikai darželyje". :)
Kepu daug, ekperimentuoju irgi daug. Noriu pasidaliti ir pasidžiaugti ką nuveikiau per rugsėjį.

Prikepiau kalną macaron's. Kartais iškepa tušti, vis dar ieškau kodėl...

Rugsėjo pirmajai į darželį.
 

 Draugams dovanų.



Trigubo jubiliejaus proga.


Nepamiršau ir tortų kepimo. Jų šį mėnesį buvo įvairių. Na žinoma, smagiausia ekperimentuoti su naujais skoniais ir naujai išmoktomis technologijomis.

Napoleono tortas ir pirmoji šokoladinė gėlė.

Aguoninis tortas su baltojo šokolado kremu.

 Glazūruotas tortas. Riešutinis traškutis, lazdyno riešutų biskvitas, mango - pasiflorų žele ir pieniško šokolado kremas.

Tai tiek.
Iki.

5 komentarai:

  1. As ir vel puolu jus su klausimu. analizuoju visa jusu bloga, konditerija mano aistra! Norejau paklausti, kaip ta melyna veidrodine glazura darote?(pask.foto) internete randu tik youtube video,kaip ima is didziuliu kibiru,pasildo ir uzlieja.O kaip jus ja padarete? :)

    Labai lauksiu atsakymo!!!

    ir kaip suprantu jei noreciau daryti sokoladine glazura, tai nerekomenduojate sio recepto:
    http://ingasweeterie.blogspot.com/2013/11/sventinis-obuoliu-desertas.html
    bet rekomenduojate daryti kaip cia virsuje aprasete? o rekomenduojate ta,kurio recepto ingredientus idejote? (Kazkuriame irase jusu skaiciau tai) Vaizdo atzvilgiu tai geriau atrodo tas su kakava (kuris,jei teisingai supratau,jums nelabai skanus?). Ar jis tikrai toks neskanus? Gal su riesutu tortu/karamele visai deretu,ar nelabai?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, Rūta, man labai smagu kad randete naudos iš mano tinklaraščio :)
      Žydra glazūra yra išvirta mano, ji vadinasi baltojo šokolado glazūra, ir nudažyta maistiniais dažais.
      Šokoladinę glazūrą Jūs turite surasti savo, kuri Jums skani ir su kuria Jums malonu dirbti. Labai daug lemia kakavos kokybė - dabar naudoju gerą kakava, todėl abi glazūros skanios. :)

      Panaikinti
  2. O gal galite duoti tos baltojo sokolado glazuros recepta? Niekur nerandu. Atrodo internete pilna nuotrauku,kaip zmones tokiu budu puosia siuos tortus, bet apie receptus tai ne kvapo. :( Noriu isskirtinai draugui torta papuosti,cukrine mase nusibodo, atradau nauja technika ir nezinau kaip ja pagaminti..

    Gal nenorite viesai rasyti ir kazkur kitur jums galeciau parasyti? :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atsakymai
    1. Visi receptai kuriais dalinuosi yra šiame tinklaraštyje. :) Rekomenduočiau pradėti nuo glazūros su kakava, kur sudėtis yra paprastesne, ji lengvai ir gerai dengia tortus. Paragausite, pabandysite.

      Panaikinti