Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. spalio 18 d., šeštadienis

Spalis

Spalis įpusėjo. Kepu daug. Šia savaitę iškepiau tris didelius Napoleono tortus ir krūvą macaron's. Bet apie viską nuo pradžių.

Spalio mėnesį pradėjau nuo churos. 


Receptas iš Neringos tinklaraščio. Tik aš blogai perskaičiau receptą ir miltus vietoj mililitrų sudėjau gramais. Vistiek viskas gavosi, tik kiaušinius sudėjau 7. Į tešlą dėjau cinamono, todėl spalva buvo šiek tiek tamsesnė. Skanu, bet man skanu tik ką iškepta. Kol churos dar traškios ir šiltos. Keletas liko kitai dienai, tačiau man nepatiko. Labai jautėsi aliejus, nebeliko traškumo. Jas tinka valgyti tik ką iškeptas. Pabandyti būtinai verta. Būtų puikus virtuvės vakarėlio kepinys.

Spalio 4 dieną šventėme su vyru savo šeimos šventę. Ta proga vyrą pradžiuginau, tikiuosi, aguoniniu riešutiniu pyragu su karamele. Originalus receptas, kurį turiu yra su lazdyno riešutais, tačiau mano vyras labai mėgsta aguonas. Improvizavau ir visai gerai pavyko. 


Spalio 5 yra pedagogų profesinė šventė. Vaikai į darželį išėjo nešini po dėžutę macaron's auklėtojoms. Ši kartą dėžutėje buvo šokoladiniai, braškiniai ir apelsininiai. 


Trys Napoleono tortai pagal šį receptą.Pertepimui naudojau abrikosų uogienė. Iškočiojau 46 ploniausius lakštus ir išviriau plikyto kremo dideliausią puodą. Patiko, netgi labai. Galva tuščia, tik rankos dirba, beveik kaip geras fizinis darbas. Na ir smagiausia ir įdomiausia buvo juos papuošti.

Pirmam sulipdžiau balto šokolado gėlę. Sekėsi sunkiai, šokoladas tirpo rankose, padariau per plonus lapelius. Užpyliau ant sulipdytos gėlės šilto šokolado ir viskas ištirpo. Na bet šiaip ne taip vieną sulipdžiau. 

Išbandžiau trafaretą. Šiam tortui reikėjo puošimo, kad netrukdytų pjaustyti. Bėda buvo ta, kad pjaustant byrėjo trupinukai. Bet tikiuosi, kad skonis atpirko šią problemą.


Juodojo šokolado gėlė, kol kas gražiausia kokią pavyko sulipdyti. Šį kartą viskas ėjo sklandžiai ir gana greitai. Tik viduriukas nesigavo kaip norėjau. Na yra kur tobulėti.


Riešutinis karamelinis pyragas ir pyragaičiai.


Šiuo metu, vienas iš mūsų šeimos mėgstamiausių. Minkštas purus, su maltais lazdyno riešutais ir sūdyta karamele. Valgydamas saldžiai randi druskos kristaliuką - stebina, bet kaip skanu.


Atrodo kad tai visi dideli mano darbai per šias penkiolika spalio dienų. Ačiū, kas skaitėt ir ačiū, kas valgėt! :)

P. S. Karameliniai, aplesininiai ir mėtiniai macaron's. 





3 komentarai:

  1. Šaunuole, kad darai tai, kas Tau miela ir patinka! Teks ir toliau raitotis rankoves, dar vienas tortuko užsakymas keliauja iš mūsų spalio pabaigai :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip grazu. Gal receptukus ikeltumet visu siu skanumynu? Apart
    macaronsu

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Rūta už komplimentus! :) receptai yra sukelti, tereikia paspausti aktyvias nuorodas. Riešutinio pyrago recepto negaliu publikuoti :)

      Panaikinti