Kepiau 22 cm apvalioje torto formoje.
Reikės:
250 g keptų ar virtų tarkuotų burokėlių
200 g juodojo šokolado, naudojau 75 %
150 g sviesto
135 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
3 v. š. kokybiškos kakavos
1/2 a. š. juodųjų pipirų
150 g cukraus
5 kiaušinių
Cukraus pudros ir kakavos papuošimui
2 mažų žalių burokėlių papuošimui
Iš vakaro iškepiau burokėlius orkaitėje. Burokėlius nulupau, nuploviau. Didelius perpjoviau per pusę. Įkaitinau orkaitę iki 180 C. Burokėlius suvyniojau į foliją, kad folijos matinė pusė būtų į vidų. Kepiau apie 45 min., kol burokėliai iškepė ir lengvai į juos įlindo šakutė.
Pyrago kepimas.
Kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių.
Sutarkuoti burokėlius su burokine tarka.
Įkaitinti orkaitę iki 160 C.
Šokoladą su sviestu ištirpinti. Tuomet ant garų vonelės pašildyti trynius ir sudėti į šokolado masę. Jeigu dėsite šaltus trynius, nuo temperatūrų skirtumo gali sutraukti masę. Viską gerai išmaišyti. Sudėti tarkuotus burokėlius ir pipirus - išmaišyti.
Miltus, kakavą ir k. miltelius persijojau į vieną indą. Sudėti į šokolado ir burokėlių masę. Išmaišyti.
Kiaušinio baltymus su cukrumi išplakti iki standumo.
Palengva maišant sujungti baltymus su tešla.
Sukrėsti paruoštą masę į kepimo formą ir kepti 40 min. Iškepęs pyragas turi būti minkštas. Renata rekomenduoja jo neperkepti, kad viduje būtų drėgnas. Aš šios rekomendacijos laikiausi.
Pyragą puošiau burokėlių traškučiais. Nulupau burokėlius, supjausčiau plonais griežinėliais. Sudėjau ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi. Šiek tiek padruskinau ir papipirinau. Kepiau 160 C orkaitėje apie 45 min. Tikrinau ar iškepęs ištraukdama skiltelę - jeigu ji atvėsusi traški - iškepė.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą