Receptas:
300g paprastų miltų
50g cukraus pudros
15g sausų mielių
250g virtų sumaltų bulvių
25g sviesto
1 kiaušinis
125ml šilto pieno
2 arb.š.cinamono
100g smulkaus cukraus pabarstymui
Sumaišyti miltus,mieles ir cukrų mažame inde. Bulves išvirti,karštas sumalti mėsmale (aš naudojau vakarykštę bulvių košę, ją pašildžiau). Kol bulvių masė dar šilta, įdėti miltų mišinį su sviestu,kiaušiniu ir šiltu pienu. Sumaišyti tešlą. Tešla bus minkšta. Pabarstyti kočiojimo vietą miltais ir iškočioti vamzdelį. Supjaustyti 10 cm ilgio vamzdeliais.Sujungti į apvalų riestainį. Dėti ant skardos pabarstytos miltais paliekant 3 cm tarpus. Palikti šiltoje vietoje pusvalandžiui kol dvigubai padidės. Virti keptuvėje gerai įkaitintame aliejuje. Iškeptas spurgas dėti ant popieriaus.
Galima apvolioti cukraus ir cinamono mišinyje. Galima aptepti tirpintu šokoladu.
Šį kartą man spurgos labai prisigėrė aliejaus. Nors ir gerai įkaitinau aliejų ir iškeptas dėjau ant popierinio rankšluoščio... Būtinai bandysiu dar, kol gausis tokios kokių noriu. :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą