Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. sausio 24 d., penktadienis

Biskvitiniai sausainėliai

Patys paprasčiausi, lengvai ir greitai paruošiami, be jokių kildinimo medžiagų. Puikus saldumynas vaikams.


Reikės:
3 didelių kiaušinių (jeigu maži - naudoti keturis)
200 g cukraus
225 g miltų
2 v. š. kakavos
Perlinio cukraus papuošimui

Kiaušinius įmušti į dubenį, supilti cukrų. Kiaušinius statyti ant garų vonelės ir pradėti plakti. Plakti vidutiniu mikserio greičiu, kol kiaušiniai su cukrumi pasieks 40 - 50 C temperatūrą. Neturint termometro plakti apie 5 min., kol kiaušinių plakinys taps šiltu, tačiau ne karštu. Taip plakant kiaušiniai suskystėja. Nukėlus nuo garų toliau plakti kol kiaušiniai atvės (pasieks 25 C) ir sutirštės. Į atvėsusius kaušinius, po truputį pilant, įplakti miltus. Tešlą padalinti į dvi dalis. Į vieną dalį įsijoti kakavą ir gerai išmaišyti. 
Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos suformuoti sausainius. Aš naudojau konditerinį maišelį, tačiau sausainiai pasileido, todėl kuo puikiausia galima naudoti tik šaukštą. Sudėlioti sausainius, pabarstyti jų viršų perliniu cukrumi, ar kokosais, aguonom, kapotais riešutais. Kepti apie 10 - 15 min. 


Iškepę sausainukai sausi ir skanūs su arbata. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą