Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. sausio 9 d., ketvirtadienis

Rikotos kremas ir jo variacijos

Sutikę naujus metus su vyru ryžomės iššūkiui. Nuo šiandien pradėjom laikytis dietos! Taip taip - dietos! Visada labai skeptiškai žiūrėjau į visas dietas, tačiau paskaičiusi atsitiktinį knygos apie šią dietą puslapį, pagalvojau kodėl ne! Man tai labiau kaip eksperimentas, iššūkis, ar galėsim, ar išsilaikysim, ar pagundom atsispirsim. Reikia gana stipriai pakeisti mityba. Pirmas dvi savaites negalime valgyti visiškai jokios duonos, kruopų, vaisių... Paprasčiau pasakyti, kad valgome daržoves, liesą mėsą, kiaušinius ir tam tikros rūšies sūrius. Na man smagiausia, kad galima gerti balintą kavą ir netgi suvalgyti desertą. Todėl ir atskubėjau su Jumis pasidalinti nekaloringų desertų receptais.

Rikotos sūris su migdolais.


Mes šią porciją valgome visa šeima, t.y. keturiese.

Reikės:
Indelio rikotos sūrio
Šlakelio citrinos sulčių
2 a. šaukštelių migdolų drožlių
1 a. šaukštelis c.pudros
Nutarkuotos citrinos žievelės (apie arbatinį šaukštelį)

Rikotos sūrį sudėti į didesni indą kartu su visais kitais ingredientais. Viską gerai išsukti. Padėti šaltai. Prieš patiekiant palaikyti apie pusvalandį kambario temperatūroje. Sudėti į indelius ir papuošti. Migdolų drožlėmis.

Šis desertas, nesaldus, su lengvu citrinos skoniu ir smagiai traškančiais migdolais. 

Naminė rikota su šokoladu ir citrinos žievele

Senokai norėjau išbandyti naminę rikotą. Na skonis, man buvo kaip kefyro. Nors torto pertepimui puikiai tiktų. Labai patiko gauta konsistencija. O šiek tiek paskaninus, galima valgyti kaip vakaro desertą.


Reikės:
1 l kefyro
Nutarkuotos citrinos žievelės
Šaukšto tarkuoto šokolado
Šaukšto c. pudros

Kefyrą geriausia pirkti celofaniniame įpakavime. Kefyrą su visa pakuote, arba perpylus į sandarų indą dėti nakčiai į šaldymo kamerą. Ryte išimti iš kameros. Išimti iš pakuotės ir dėti į kiaurasamtį. Statyti kiaurasamtį į kitą indą ir palikti kol visiškai atšils. Kiaurasamtyje turi likti tik tiršta masė. 
Rikotą pagardinti priedais, gerai išmaišyti. Statyti į šaldytuvą, kad atšaltų. Pateikti su mėgstamom uogom.





3 komentarai:

  1. Skamba kažkaip labai panašiai į Atkinso dietą :)
    Kažkada labai labai seniai bandėm to laikytis, bet kas man labiausiai nepatiko - kad negalima vaisių...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aušra, čia pietų paplūdimio dieta. Po dviejų savaičių bus galima jau ir vaisių ir košių. :) na man labiausia patiko, kad mėsa tik su salotom, kad pusryčiams ne sumuštiniai. Žiūrėsim kaip čia mums seksis.

      Panaikinti
    2. Gali būti ir ši :) Iš tiesų tų dietų rūšių yra begalė. O mes tiesiog stengiamės mažinti porcijas ir vakarienei valgyti tiesiog salotas vienas arba su mėsyte. Tik va fantazija pusryčiams greitai pasibaigia ir apsukus ratą vis tiek grįžtame prie sumuštinių :) Tik bent jau stengiuosi ne baltą sumuštinių duoną valgyti.

      Sėkmės įgyvendinant užsibrėžtus planus ir tikiuosi bus pasakojimų kaip sekėsi ;)

      Panaikinti