Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. sausio 17 d., penktadienis

Šokoladiniai mėtiniai putėsiai

Savo gimtadieniui buvau nužiūrėjus šokoladinį mėtinį tortą. Taip jau susiklostė, kad į dabartinį maitinimosi planą tortai nėra įtraukti. O mintys tik ir sukasi - šokoladas, mėtos, šokoladas... Teko ieškoti išeities ir norimą desertą pritaikyti sau.


Iš nurodyto kiekio gavosi 9 taurės putėsių.

Šokoladiniams putėsiams reikės:
200 g šokolado (naudojau pienišką)
360 g natūralaus jogurto
200 ml pieno
20 g želatinos

Nedideliame kiekyje vandens (apie 10 šaukštų) išbrinkinti želatiną. Ant garų vonelės ištirpinti šokoladą. Didesniame inde sumaišyti jogurtą su pienu. Želatiną pakaitinus ištirpinti ant garų vonelės, ar ant viryklės, ar mikrobangų krosnelėje. Sumaišyti ištirpintą šokoladą su želatina. Mikseriu pradėti plakti jogurto ir pieno mišinį. Plakant pamažu pilti šokoladą su želatina. Toliau plakti, kol masė po truputi pradės stingti, atrodys , kad tirštėja. Supilstyti į pasiruoštas formas ir dėti į šaldytuvą sustingti.


Mėtiniams putėsiams reikės:
360 g natūralaus jogurto
200 ml pieno
20 g želatinos
8 v. šaukštų mėtinio sirupo
50 g cukraus pudros

Nedideliame kiekyje vandens išbrinkinti želatiną. Jogurtą su pienu sumaišyti. Į pieną su jogurtu supilti mėtinį sirupą. Išmaišyti ir paragauti, jeigu dar norisi labiau mėtinio skonio, įdėti dar mėtų sirupo. Jeigu trūksta saldumo - sudėti cukraus pudrą. Aš pamiršau, kad sirupas  saldus ir pirmiausia sudėjau cukraus pudrą. Na ir pasigailėjau, nes mano skoniui gavosi per saldu. Todėl papildomai dar pyliau 100 ml pieno ir dar įdėjau 3 v. š. metinio sirupo. Želatiną pakaitinti ir ištirpinti. Mikseriu pradėti plakti jogurtą su pienu ir plakant iš lėto pilti ištirpintą želatiną. Dar šiek tiek paplakti ir kol masė pradės stingti. Jeigu nestingsta, dubenį su mišiniu galima statyti į kitą dubenį su šaltu vandeniu ir ledukais. Išplaktą masę supilti ant šokoladinių putėsių ir dėti į šaldytuvą stingti.


Mūsų šeimai labai patiko. Lengvas, nesaldus, neriebus, puikiai tinka prie kavos ir skanus vienas. Ir pagaliau išpildžiau šokolado ir mėtų derinio norą! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą