Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. vasario 10 d., pirmadienis

Varškės spurgos su medumi

Kai vyras valgydamas pirktines spurgytes uždavė klausimą kodėl aš namuose tokių nekepu, negalėjau atsakyti kodėl. Tikriausia dėl jų kepimo - virimo būdo. Šį kartą iš šaldytuvo išėmusi varškę, jau žinojau, kad bus spurgos. 


Reikės:
600 g varškės
2 kiaušinių
2 v. š. natūralus medaus
Žiupsnelio druskos
1 v. š. degtinės
150 g miltų
1 v. š. krakmolo (naudojau kukurūzų)
1 kupinas a. š. Kepimo miltelių
Aliejaus arba taukų kepimui

Varškę, medų, druską, kiaušinius sutrinti ir išmaišyti iki vientisos masės. supilti degtinę ir išmaišyti. Miltus, kepimo miltelius, krakmolą kartu įsijoti į varškės masę ir viską gerai išmaišyti. 
Į nedidelį puodą sudėti taukus ar aliejų ir kaitinti. Aliejaus ar ištirpusių taukų turi būti apie pusę puodo, kad virdamos spurgos nesiglaustų prie dugno, o plaukiotų aliejuje. Patikrinti ar aliejus pakankamai įkaitęs galima įmetus maža spurgų masės gabaliuką. Jeigu gabaliukas verda, aplink jį darosi daug mažų burbuliukų - reikškia aliejus ar taukai įkaito pakankamai.
Dviejų šaukštų pagalba suformuoti nedideles spurgytes ir dėti kepti. Spurgas galima formuoti ir šlapiomis rankomis. Aš žaidžiau su šaukštais, iš pradžių buvo sunkoka, tačiau greit perpratau.


Kepant spurgas vartyti, kad vienodai keptų visos pusės. Jeigu spurgos greit parudavo, sumažinti viryklės kaitrą.  Spurgas kepti kol jos įgaus vienodą rudą spalvą. Iškepusias dėti ant popierinio rankšluoščio, kad nuvarvėtu riebalai. Pravėsusias pabarstyti cukraus pudra.


Spurgos gavosi minkštos, purios, nepersaldžios su burnoje liekančiu medaus skoniu. Skaniausios dar šiltos! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą