16 cm torto kepimo formai reikės:
120 g šokolado (naudojau pienišką)
100 g sviesto
40 g cukraus
70 g miltų
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
1 nubrauktas a. š. kepimo milteliu
Pusė skardinės Rududu kremo
100 g sviesto
1/2 puodelio saldaus sirupo
1 š. vanilės ekstrakto
1 š. brendžio
Šokoladą ir sviestą ištirpdyti ant garų vonelės. Nukelti ir palikti, kad pravėstų.
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C.
Į šokolado ir sviesto masę suberti cukrų ir druską, mikseriu paplakti. Sudėti kiaušinius ir plakti kol sutirštės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į šokolado masę. Viska gerai išmaišyti arba paplakti mikseriu.
Tortinės dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti šokoladinę masę ir dėti kepti. Kepti apie 25 - 30 min. Iškepusi biskvitą išimti ir palikti kad atvėstų. Atvėsusi biskvitą padalinti į du lakštus.
Pasidaryti sulaistymui sirupą. Į saldintą vandenį įdėti vanilės ekstraktą ir brendį - išmaišyti.
Sudėti Rududu ir sviestą į dubenį, jį statyti 30 s į mikrobangų krosnelę. Jeigu neturite ar nenori naudoti mikrobangų krosnelės, tuomet sviestą ir Rududu reikėtų per naktį palikti kambario temp., kad suminkštėtų. Kadangi, aš viską dariau ekspromtu, šildžiau. Sviestą ir Rududu išsukti arba išplakti iki vientisos purios masės. Jeigu mėgstate, galima įpilti 3 šaukstus ekspreso kavos ir gerai išmaišyti.
Vieną biskvito lakštą sulaistyti sirupu dėti ant jo kremą. Kita biskvitą taip pat sulaistyti sirupu ir dėti ant kremo sulaistyta puse. Statyti į šaldytuvą porai valandų, kad susitingtų.
Tortą papuošti. Aš tortą puošiau kakavine glazūra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą