Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. vasario 13 d., ketvirtadienis

Šokoladinis tortas su karamele

Gavus naują receptų knygą, visada norisi kuo greičiau išbandyti tą ar aną receptą. Šiek tiek pakoregavus pirmąjį patikusį ir šaldytuvo turinį atitinkanti receptą sulipdžiau visą tortą. Dabar tik reikia ragautojų surasti, nes mes vis dar gyvenam be saldumynų (šypt).


16 cm torto kepimo formai reikės:
120 g šokolado (naudojau pienišką)
100 g sviesto
40 g cukraus
70 g miltų
Žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
1 nubrauktas a. š. kepimo milteliu

Pusė skardinės Rududu kremo
100 g sviesto

1/2 puodelio saldaus sirupo
1 š. vanilės ekstrakto
1 š. brendžio

Šokoladą ir sviestą ištirpdyti ant garų vonelės. Nukelti ir palikti, kad pravėstų. 
Orkaitę įjungti kaisti iki 180 C.
Į šokolado ir sviesto masę suberti cukrų ir druską, mikseriu paplakti. Sudėti kiaušinius ir plakti kol sutirštės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į šokolado masę. Viska gerai išmaišyti arba paplakti mikseriu.
Tortinės dugną iškloti kepimo popieriumi. Supilti šokoladinę masę ir dėti kepti. Kepti apie 25 - 30 min. Iškepusi biskvitą išimti ir palikti kad atvėstų. Atvėsusi biskvitą padalinti į du lakštus.
Pasidaryti sulaistymui sirupą. Į saldintą vandenį įdėti vanilės ekstraktą ir brendį - išmaišyti.
Sudėti Rududu ir sviestą į dubenį, jį statyti 30 s į mikrobangų krosnelę. Jeigu neturite ar nenori naudoti mikrobangų krosnelės, tuomet sviestą ir Rududu reikėtų per naktį palikti kambario temp., kad suminkštėtų. Kadangi, aš viską dariau ekspromtu, šildžiau. Sviestą ir Rududu išsukti arba išplakti iki vientisos purios masės. Jeigu mėgstate, galima įpilti 3 šaukstus ekspreso kavos ir gerai išmaišyti.
Vieną biskvito lakštą sulaistyti sirupu dėti ant jo kremą. Kita biskvitą taip pat sulaistyti sirupu ir dėti ant kremo sulaistyta puse. Statyti į šaldytuvą porai valandų, kad susitingtų.


Tortą papuošti. Aš tortą puošiau kakavine glazūra.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą