Šį karta pilno torto recepto nebus, tačiau noriu pasidalinti su jumis puikiu riešutiniu karameliniu traškučiu. Traškutį dariau jau ne vieną kartą ir jo receptą radau Valerijos tinklaraštyje. Pasigamina lengvai ir greitai. Jis skanus vienas prie kavos, skanus įdėtas į tortą tarp pertepimų ir yra puikus torto ar keksiukų papuošimas. Tik pabuvęs ilgiau šaldytuve suminkštėja ir gali nulinkti, todėl rekomenduoju puošimui jį naudoti likus keletui valandų iki serviravimo.
Reikės:
80 g mėgstamų riešutų
60 g sviesto
75 g cukraus
25 g gliukozės miltelių
V. š. vandens
1,5 g NH pektino (esu dariusi ir be pektino, gaunasi trapesnis)
Riešutus sukapoti.
Puode sudėti sviestą, vandenį, gliukozę ir cukrų. Kaitinti kol užvirs ir dar apie minutę pavirti. Supilti riešutus ir gerai išmaišyti.
Jeigu naudosite pektiną, į puodą dėti 50 g cukraus, sviestą, gliukozę, vandenį. 25 g sumaišyti su pektinu ir atidėti atskirai. Pakaitinti puodą kol ištirps sviestas su cukrumi, nukelti nuo ugnies ir sudėti likusį cukrų su pektinu. Užvirinti ir pavirti apie minute. Nukelti, suberti riešutus ir gerai išmaišyti.
Įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros.
Karamelės ir riešutų masę dėti ant kepimo popieriaus uždengti kitu popieriaus lapu ir kočioti kol taps plonas blynas. Nuimti viršutinį popieriaus lapą ir dėti kepti. Kepti apie 10 - 12 min. kol paruduos. Išimti ir atvėsinti. Sulaužyti norimo dydžio gabaliukais ir skanauti!
Laikyti sandarioje pakuotėje.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą