Gavosi 24 cm tortinė. Galima daryti mažesniame, tuomet bus storesni pyrago sluoksniai.
Reikės:
100 g migdolų riešutų, naudojau migdolų plokšteles
200 g džiovintų abrikosų
3v. š. kokosų aliejaus
1/2 a. š. cinamono
250 g vandens
3 v. š. kokosų aliejaus (originaliame recepte 7 v. š.)
1 didelė citrina
3 v. š. medaus
200 ml kokoso drožlių, aš dėjau 120 g
70 g anakardžio riešutų
Šviežių braškių
Pamerkti anakardžių riešutus 2 val. vandenį
Nuplauti ir nusausinti abrikosus. Į maisto smulkintuvą sudėti migdolus, abrikosus, cinamoną ir kokosų aliejų. Sumalti. Mūsų smulkintuvas nelabai gerai sumalė abrikosus, kai kurie liko dideli, papildomai naudojau rankinį smulkintuvą.
Gauta mase, paspaudžiant ir išlyginant vienodai, iškloti formos dugną.
Į maisto smulkintuvą supilti vandenį, išspausti citrinos sultis, sudėti medų, kokoso doržles ir aliejų, bei nukoštus anakardžių riešutus. Susmulkinti.
Gautą masę supilti į formą su paruoštu pyrago pagrindu.
Dėti keletui valandų į šaldytuvą.
Papuošti braškėmis.
Pyragas šaldytuve gali stovėti iki trijų parų.
Mums patiko, netgi labai. Viršutinis sluoksnis savo konsistencija tikrai pirminė varškę. Darydama šį pyragą bijojau, kad jausis kokosų aliejus, bet valgant jis nesijautė. Kadangi man neužteko kokosų aliejaus, viršutinis sluoksnis gavosi biresnis, tačiau skoniui nekenkė. Ir valgant kokosų aliejaus nesijautė, jis nesivėlė burnoje. Šviežios braškės suteikė dar daugiau rūgštumo ir šlapumo. Jeigu turite maisto smulkintuvą, rekomenduoju - rezultatas tikrai nenuvils!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą