Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2014 m. gegužės 29 d., ketvirtadienis

Kokosinės varškės nekeptas pyragas (tinka ir žaliavalgiams)

Receptą pamačiau žali receptai su Gražina  Facebook paskyroje. Atrodė taip lengvai pagaminamas ir produktus beveik visus turėjau namuose, trūko tik kokosų aliejaus. Šiandien nusipirkau aliejaus ir per pusvalandį padariau vakarienei desertą. P. Gražina rašo, kad kokosų aliejaus pakeisti negalima, nes jis veikia kaip stingdytojas. Man teko sumažinti jo kiekį, nes nedidelį indelį nusipirkau. Ir štai po keleto valandų šaldytuve, vakarienei pyragas be miltų, cukraus...


Gavosi 24 cm tortinė. Galima daryti mažesniame, tuomet bus storesni pyrago sluoksniai.


Reikės:
100 g migdolų riešutų, naudojau migdolų plokšteles
200 g džiovintų abrikosų
3v. š. kokosų aliejaus
1/2 a. š. cinamono

250 g vandens
3 v. š. kokosų aliejaus (originaliame recepte 7 v. š.)
1 didelė citrina
3 v. š. medaus
200 ml kokoso drožlių, aš dėjau 120 g
70 g anakardžio riešutų

Šviežių braškių

Pamerkti anakardžių riešutus 2 val. vandenį
Nuplauti ir nusausinti abrikosus. Į maisto smulkintuvą sudėti migdolus, abrikosus, cinamoną ir kokosų aliejų. Sumalti. Mūsų smulkintuvas nelabai gerai sumalė abrikosus, kai kurie liko dideli, papildomai naudojau rankinį smulkintuvą. 
Gauta mase, paspaudžiant ir išlyginant vienodai, iškloti formos dugną.
Į maisto smulkintuvą supilti vandenį, išspausti citrinos sultis, sudėti medų, kokoso doržles ir aliejų, bei nukoštus anakardžių riešutus. Susmulkinti.
Gautą masę supilti į formą su paruoštu pyrago pagrindu.
Dėti keletui valandų į šaldytuvą. 
Papuošti braškėmis.
Pyragas šaldytuve gali stovėti iki trijų parų.


Mums patiko, netgi labai. Viršutinis sluoksnis savo konsistencija tikrai pirminė varškę. Darydama šį pyragą bijojau, kad jausis kokosų aliejus, bet valgant jis nesijautė. Kadangi man neužteko kokosų aliejaus, viršutinis sluoksnis gavosi biresnis, tačiau skoniui nekenkė.  Ir valgant kokosų aliejaus nesijautė, jis nesivėlė burnoje. Šviežios braškės suteikė dar daugiau rūgštumo ir šlapumo. Jeigu turite maisto smulkintuvą, rekomenduoju - rezultatas tikrai nenuvils! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą