Receptas skirtas 26 cm kepimo formai. Galima daryti mažesnėje formoje, man labiau patinka plonas tešlos sluoksnis. Originalus receptas Jamie Oliver'io.
Tešlai reikės:
250 g miltų
125 g nešalto sviesto
1 kiaušinis
1 šaukštelis cukraus
1/2 šaukštelių druskos
40 ml vandens
Įdarui reikės:
200 ml grietinėles
4 kiaušinių tryniai
200 g kietojo sūrio
200 g ožkų pieno sūrio
280 g saulėje džiovintu pomidorų aliejuje
Druskos
Pipirų
Į miltus sutarkuoti sviestą, sudėti druską ir cukrų. Įmušti kiaušinį, pirštais greitai išmaišyti. Supilti vandenį ir užminkyti tešlą. Tešla gaunasi minkšta ir lipni. Iš tešlos suformuoti diską, suvynioti į maistinę plėvelę ir atšaldyti šaldytuve apie valandą. Įkaitinti orkaitę iki 180 C. Šaltą tešlą plonai iškočioti, perkelti į kepimo formą ir suformuoti dubenį (galima naudoti mažas formeles). Norint, kad kepdama tešla nesusitrauktų, rekomenduojama kepimo formą su tešla palaikyti šaldiklyje apie 10 min. Šį kartą nelaikiau ir kepdama tarta šiek tiek susitraukė. Ant tešlos užtiesti kepimo popierių ir sudėti balastą (žirnius, pupas). Kepti įkaitusioje orkaitėje 15 min. Po 15 min. nuimti balastą ir kepti dar 10 min. Išimti, kad šiek tiek pravėstų, tarta neturi būti pilnai iškepusi.
Įdarui, nupylus aliejaus perteklių, smulkintuvu sutrinti pomidorus. Sutarkuoti kietąjį sūrį. Į dubenį supilti grietinėlę sudėti kiaušinių trynius ir gerai išmaišyti. Paskaninti nedideliu kiekiu druskos ir pipirų. Sudėti tarkuotą sūrį, jo reikia pasilikti apie saują. Į tešlos dubenį sudėti pomidorų pastą, paskirstyti po visa tešlą. Ant viršaus supilti kiaušinių, greitinėles ir sūrio mišinį. Sudėti nedideliais gabaliukais supjaustytą ožkų pieno sūrį. Pabarstyti likusiu kietuoju sūriu. Dėti į įkaitintą 180 C orkaitę ir kepti apie 20 min.
Rekomeduojama valgyti atvėsusį. Mes nesulaukėm ir paragavom dar šilto. Rezultatas nustebino - labai skanius pomidorų ir ožkų pieno sūrio derinys. Kitą kartą kepdama ožkų sūrį paskirstysiu tolygiai ant pomidorų sluoksnio. Prie šaltos tartos labai tiko vynuogės. Jos kepiniui suteikės gaivumo ir saldumo skonį.
Aš turėjau keletą nedidelių tartalečių indelių, pabandžiau kepti ir mažas. Gavosi skanūs maži pyragėliai, puikiai tinkantys užkandžiams. Įdaras kepdamas sutvirtėja, tad pyragėlį galima valgyti be įrankių, tiesiog laikant rankose.
Skanaus!
As labai megstu dziovintus pomidorus! Daznai juos derinu su svieziais pomidorais, ypac darydama uztepeles :-) reikes sita Tavo recepta isbandyti progai pasitaikius :-) panasu, kad bandymu saras ilgejaaa... :-D
AtsakytiPanaikintiMan labai smagu, kad norisi išbandyti :) Iš Tavęs Inesa noresiu kokios užtepelės recepto, kai turėsi laiko parašyk man į paštą, nes aš kažkaip su jom vis nepataikau :)
PanaikintiSuper receptukas, geriausias kišas, kiek gaminau! Ačiū už pasidalinimą receptu
AtsakytiPanaikinti