Reikės:
4 kiaušinių baltymai
180 g cukraus
2 v. šaukštai krakmolo
1 a. š. vyno acto
250 g maskarponės sūrio
250 g natūralaus jogurto
80 g cukraus
1 persimonas
1 v. š. cukraus
3 v. š. vandens
Baltymus plakti kol suputos. Toliau plakti ir pamažu supilti cukrų. Plakti kol baltymai taps blizgūs ir išlaikys savo formą, taip kad būtų galima pjauti peiliu. Sudėti i skardą išklotą kepimo popieriumi ir išlyginti, kad būtų stačiakampis blynas. Viršų pabarstyti smulkintais migdolų riešutais. Dėti į 140 C įkaitintą orkaitę 20 min, po to kaitrą sumažinti iki 110 C ir kepti dar 30 min. Išėmus iš orkaitės apversti ant kito kepimo popieriaus lapo ir palikti kad atvėstų (apie 20 min.).
Kol kepa morengas galima paruošti tyrę ir kremą. Tyrei, nulupti persimoną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Sudėti į puodą, su cukrumi ir vandeniu. Kaitinti kol persimonai suminkštės. Smulkintuvu sutrinti persimonus iki tyrės ir palikti, kad atvėstų. Kremui iki vienalytės masės sumaišyti cukrų, maskarponę ir jogurtą.
Ant atvėsusio morengo sudėti persimono tyrę ir išlyginti. Palikti nuo vieno krašto apie 2 gerus centimetrus morengo be tyrės. Ant viršaus dėti kremą ir taip pat išlyginti. Susukti morengą į vyniotinį naudojant apatinį popieriaus lapą. Dėti keletui valandų į šaldytuvą.
Šį kartą vyniotinis gavosi ne toks saldus, turintis lengvą karamelės skonį. Šis įdaras man patiko daug labiau negu pirmojo morenginio, po pirmojo gabalėlio norėjosi dar. Tačiau yra ir minusų, kremas skystesnis ir šis vyniotinis būtų sunkiau transportuojamas. Pažiūrėsim, kaip bus rytoj :)
Super :) į maskarponės kremą galima dėti mandarinu, taip pat bus gaivu. O morengas nuo tyrės ne minkštėja?
AtsakytiPanaikintiAš galvojau apie persikus, bet pamiršau nusipirkti :) kai pjoviau jis visas buvo minkštas, žiūrėsiu kaip bus rytoj.
PanaikintiAntrą dieną vyniotinis neištežo, o sakyčiau, kad sutvirtėjo. Visgi morengai gal išbūti per naktį sutepti.
AtsakytiPanaikinti