Apie mane

Mano nuotrauka
Gerai prisimenu savo pačios pirmąjį pagamintą desertą - sausainiai sutepti sviestu. Elementaru, bet kaip buvo smagu jį pagaminti mamai, kuri su drauge gėrė kavą... :) Vėliau buvo daug visokių bandymų, pakilimų ir nuosmukių. Labiausia esu dėkinga mamai, kuri leido kepti pyragus, sausainius ir ekperimenuoti virtuvėje. Per visus mokslus, darbus, kasdienybę buvau pamiršusi šią savo aistrą. Tačiau ilgos atostogos, geras vaikų miegas, bei vyro supratingumas - leido ją atrasti iš naujo.

2013 m. gruodžio 26 d., ketvirtadienis

Marmuriniai keksiukai su migdolų sirupu

Pirmąjį marmurinį keksą pradėjau kepti kai susipažinau su tuomet dar tik būsimu vyru. Kepdavau jį labai dažnai, įvairiai varijuodama - su kakava, be kakavos, su kokosu, su migdolų drožlėm... Ir paskui du kartus iš eilės jis man nesigavo: vieną kartą pamiršau kepimo miltelius; kas nutiko antrąjį kartą jau nepamenu. :) Kaip tik paskutiniu metu vyras vis prašydavo šio skanaus kekso. Šiandien pagaliau susikaupiau ir pabandžiau.



Recepto ieškojau ilgokai, nes senąjį kažkur saugiai padėjau. Pamenu, kad senajam recepte viena iš sudedamųjų dalių buvo pienas, todėl ieškant recepto žiūrėjau, kad būtinai būtų pienas. Šį kartą receptą ir vėl radau Aguonėlės tinklaraštyje.



Receptas skirtas 12 keksiukų.

Reikės:
150 g sviesto
150 g cukraus
Žiupsnelis druskos
150 g miltų
1 a. š. kepimo miltelių
50 ml pieno
1 š. kakavos
1 š. migdolų sirupo

Sviestas turi būti minkštas. Kadangi kepiau visai ekspromtu, sviestą šiek tiek šildžiau mikrobangų krosnelėje, bet tik tiek kad suminkštėtų, bet neišsilydytų. 
Orkaitę įkaitinti iki 180 C karščio.
Sviestą su cukrumi ir druska išplakti iki baltumo. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į sviestą ir šaukštu išmaišyti. Supilti pieną ir išmaišyti. Apie trečdalį tešlos atskirti ir sumaišyti su kakava ir migdolų sirupu. Į keksiukų formeles dėti po šaukštą baltos masės, ant viršaus po a. šaukštelį rudos masės. Dėti kepti į įkaitintą orkaitę apie 30 - 40 min. Kepti kol paruduos ir medinis iešmelis nebus aplipęs tešla.


Skonis toks kaip ir tikėjausi. Drėgnas, purus, nuostabus marmurinis keksiukas. Jau tapo mūsų šeimos mėgstamiausiu! Vienintelis dalykas kurį kitą kartą keisiu - pilsiu daugiau migdolų sirupo, nes iškepusiuose keksiukuose jo nesijautė. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą