Aš turėjau 6 baltymus likusius nuo kremo, iš jų man gavosi 26 cm vainikas. Receptą rašau iš 4 baltymų. Iš esmės tai visiškai Pavlovos receptas, tik į jį pridėta aguonų. O aš šį kartą pamiršau įdėti krakmolo ir acto. Be jų morengas gavosi geras, tačiau vidus nebuvo toks zefyrinis, kaip naudojant krakmolą ir actą. Kitą kartą visus reikiamus produktus išsiimsiu iš karto. :)
Reikės:
4 baltymų
220 g cukraus
2 šaukšteliai krakmolo
1 šaukštelis vyno acto
2 šaukštai aguonų
100 g grietinėlės
250 g rikotos sūrio
2 šaukštai cukraus
Rūgštesnių uogų
Persijoti cukraus pudrą. Lengvai paplakti baltymus kol suputos. Nuolat plakant palaipsniui suberti cukrų. Plakti kol masė bus lygi ir laikysis ant plakiklio. Į išplaktus baltymus įsijoti krakmolą ir išmaišyti. Supilti actą ir aguonas - išmaišyti. Ant popieriaus apsibrėžti du apskritimus, kad būtų galima suformuoti vainiką. Šaukštu sudėti baltymų masę formuojant vainiką. Kepti 20 min. 140 C, po to 40 min 110 C. Ataušinti orkaitėje.
Grietinėlę išplakti. Sudėti rikotos sūrį ir cukrų, dar paplakti kad gerai viskas išsimaišytų. Dėti ant vainiko kremo, ant viršaus uogų. Papuošti aguonomis.
Šį kartą morengas buvo labai traškus, su labai mažai zefyrinio vidaus (tikriausia dėl mano išsiblaškymo). Ne toks saldus. O rūgščios vyšnios puikiai tiko.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą